KINDERBEURZEN 2013


ZOMERBEURS


0
Betalende klanten


0
Stuks verkocht


0
Vrijwiligers


TEHUIS “SAINT STILIYAN – BULGARIJE

De mooiste weg in dorpje Vetren is de weg naar het tehuis. Navraag gaf aan dat deze weg is aangelegd door een welgesteld Italiaans echtpaar dat een kindje heeft geadopteerd uit het tehuis. Echter de meeste giften worden gebruikt voor de aankoop van spullen voor de kinderen. Wij hebben als gift destijds een airconditioning betaald voor in de ruimte met de kleinste kinderen. Hier was duidelijk behoefte aan. Ook kleren en speelgoed worden enorm gewaardeerd. Er zijn inmiddels al een aantal dozen met kleding en spullen (o.a. ook van de kledingbeurs) naar Bulgarije verstuurd. De bijdrage van de kledingbeurs voor het tehuis in Vetren zal enorm worden gewaardeerd. Om er zeker van te zijn dat het geld op de juiste plaats, in dit geval het tehuis in Vetren, terecht zal komen zullen we dat zelf brengen ergens in mei (2013). Lees hier het hele verslag van Tehuis “Saint Stiliyan”

HET BEURSJE

Het beursje is deze keer gegaan naar iemand uit het dorp.
Deze leerling verbonden aan LVO-Weert maakte een reis naar Tanzania met Global Exploration.

Het volgende hebben ze gedaan:
– Van Arusha naar Longido met een werkbezoek aan
Longido Secondary school en de blindenschool van Mama Rosi.
– Per 4wheeldrive door de Bush naar Lake Natron. Daar werken aan het klein dorpsschooltje en spelen met de kinderen.
– Naar de Irkosongo High School van Miss Happiness en een bezoek aan het Ngorongoro Nature Parc, een van de wereldwonderen van de natuur.
– Er eindigen met een aantal werk- en speldagen bij Huruma Children Trust.
Het weeshuis in de slumps van Arusha.


WINTERBEURS


0
Betalende klanten


0
Stuks verkocht


0
Vrijwiligers


LEERGELD WEERT

Veel kinderen groeien op in armoede. Hierdoor kunnen ze niet deelnemen aan sportieve en culturele activiteiten. Stichting Leergeld Weert helpt deze kinderen die in onze regio wonen. De Stichting keert geen geld uit aan deze gezinnen maar betaald bijvoorbeeld de contributie bij een vereniging of zij geven een fiets of computer aan degene die dit nodig heeft. Lees hier de dankbrief van Stichting Leergeld Weert

MEGADANCE STRAMPROY

Voor hun jubileumjaar was Megadance Stramproy één van de goede doelen voor de winterbeurs.
Megadance Stramproy organiseert iedere maand een feestavond deze is speciaal
voor de jeugd van 11 t/m 15 jaar.

Voor meer informatie zie: Megadance Stramproy


HET BEURSJE

Middels deze mail wil ik namens Spieren voor Spieren alle lopers en donateurs ontzettend bedanken voor de tomeloze inzet en prachtige donaties. Door jullie hebben we het bedrag van vorig jaar verdubbeld en is er in 2013 ruim €96.000,- opgehaald voor kinderen met een spierziekte. Dit overtreft echt al onze verwachtingen. Dit bedrag wordt besteed aan het nieuwe expertisecentrum voor de spierziekte FSHD. Afgelopen jaar hebben we het eerste expertisecentrum voor de spierziekte SMA geopend en verwachten we dat we door opening van deze centra doorbraken kunnen realiseren op het gebied van spierziekte bij kinderen.