KINDERBEURZEN 2015


ZOMERBEURS


0
Betalende klanten


0
Stuks verkocht


0
Vrijwilligers


SPEELTUIN ‘T BÈÈLE ERFKE

De nieuwe speeltuin is een feit. Met de opening van de nieuwe speeltuin op 22 november j.l. kwam onze droom uit. Is het nu klaar? Ja en nee. Ja, omdat de speeltuin er fysiek is en buurt/burgerparticipatie een flinke impuls heeft gekregen. Nee, omdat we als buurt, als dorp, als vrijwilligers gewoon door gaan. We zorgen nu voor het dagelijkse beheer en onderhoud. We hebben de smaak te pakken. In feite zien we het als een aardig begin van een nieuwe manier van denken. We pakken daarmee onze deels verloren gegane eigen verantwoordelijkheid weer op. De gemeente, de gemeenschap, dat zijn we zelf. De woordjes ‘samen’ en ‘met elkaar’ krijgen weer inhoud. Dat is de essentie, dat is wat ons tot winnaars maakt.

FANFARRA ‘AMIGOS DE HOLAMBRA’

‘Vrienden van Holambra’ werd in 2001 opgericht door de gemeente Holambra met een paar belangrijke doelstellingen:
– Buitenschool activiteit om te voorkomen dat jongeren op straat gaan zwerven en in aanraking komen met drugs en/of andere slechte voorbeelden.
– Jongeren uit sociaal zwakkere gezinnen structuur geven om hun toekomst te verbeteren.
– Jongeren uit gezinnen met weinig financiële mogelijkheden helpen.
– Jongeren kennis laten maken met muziek.
– Normen en waarden overbrengen aan de jongeren.
– Ontspanning geven aan de jongeren.
– Ouders helpen bij de opvoeding.

Een groep van ongeveer 45 arme kinderen die al jaren optreden in Hollandse klederdracht en met klompen,worden dikwijls gevraagd voor optreden en hier in de streek erg populair.
Ze hebben door de jaren heen met heel veel moeite, wat gespaard om naar Nederland te komen. In april 2015 was het zover.


HET BEURSJE

Het beursje is deze keer gegaan naar iemand uit het dorp.
Deze leerling verbonden aan LVO-Weert maakte een reis naar Peru met Global Exploration.
In het kader van een wereldstage bezochten ze onder andere het project van stichting Mama Alice. Deze stichting geeft de straatkinderen van Aycuco een kans zich te ontwikkelen.

WEESHUIS BAODING CHINA

Dank, dat ik dankzij jullie initiatief ,12 mooie dozen met speelgoed en evenveel kleding heb ontvangen. Zonder jullie had ik écht nooit zoveel kinderspullen bij elkaar gekregen. En dan die knuffels; na 7 wasmachines gedraaid te hebben is alles als nieuw. Prachtige exemplaren zijn erbij! Met een 4tal mensen die mij hielpen, hadden we zondagavond alles schoongepoetst en verzendklaar gemaakt! Dus graag wil ik jullie en alle ouders in Stramproy, die ons een bijdrage aan het weeshuis in China gedaan hebben, heel erg hartelijk bedanken. De kinderen en hun verzorgsters zullen hier ontzettend blij mee zijn en hier nog in lengte van jaren van genieten.


WINTERBEURS


0
Betalende klanten


0
Stuks verkocht


0
Vrijwilligers


HERBERG PAPILIO

Stichting Herberg Papillio biedt vakanties aan gezinnen waarvan een kind is overleden.
Men kan tijdens een vakantieweek op een ongedwongen manier lotgenoten ontmoeten.

We hebben een cheque mogen aanbieden aan Stichting Herberg Papilio.

Wauw, wat gaat dit bedrag, waar we afgelopen winterbeurs samen voor gewerkt hebben, goed terecht komen. Veel succes met de organisatie van een nieuwe vakantieweek.

Voor meer informatie zie: Herberg Papilio

 

HET BEURSJE

Het beursje van de winterbeurs is deze keer gegaan naar EHBO Stramproy voor een nieuwe materiaalwagen. EHBO Stramproy staat bij iedere Kinderbeurs weer klaar om spullen die de deelnemers niet meer nodig hebben om deze mee te nemen.

Voor meer informatie zie: EHBO Stramproy – Tungelroy